Профилите KOMMERLING са произведени в Германия във фирма PROFINE GmbH водещ производител на профили за прозорци и врати в Европа.

 

Серия EuroFutur Elegance


"EuroFutur Elegance" е 5-камерна система със 70мм строителна дълбочина за производство на пластмасови прозорци. Техническата особеност тук е иновативната, стоманена армировка с патентована геометрия с изключително добри топлоизолационни свойства.

"EuroFutur Elegence" се доставя в две изпълнения:

с изместени равнини

с полуизместени равнини

 

Серия EuroFutur Classic


"EuroFutur Classic" е 5-камерна система със 70мм строителна дълбочина за производство на пластмасови прозорци. Техническата особеност тук е иновативната, стоманена армировка с патентована геометрия с изключително добри топлоизолационни свойства.

"EuroFutur Classic" се доставя в две изпълнения:

EuroFutur Classic fl�chenversetzt EuroFutur Classic halb-fl�chenversetzt
с изместени равнини с полуизместени равнини

Тези две серии на профилите KOMMERLING са клас А, 5 камерна с изключително елегантна форма.Касата на профила е 70 мм. дебелина на външна стена 3 мм.с вложена метална армировка 1,5 мм.за прозорци и 2 мм. за врати ,което гарантиракачеството на здравина на конструкцията. Топлозащита е в средни норми от Uf-стойност  от 1,1 W / (m2K) до 1,3  W / (m2K). Шумоизолацията достига до стойност RW,P=34 dB, а при използване на специални стъкла може да достигне и по-добри стойности.Дебелината на стъклопакета може да бъде до 39 мм., което позволява да се постави троен стъклопакет с модерни топло и шумозащитни стъкла.

 

KÖMMERLING 88 plus


KÖMMERLING 88 plus е нова профилна генерация с оптимална дълбочина на профила 88мм, с модерен дизайн и перфектни пропорции. Една високоефективна топлозащитна система със средно уплътнение и 6 камери. Три уплътнителни равнини във всички области (дори в сгъвката на крилото и касата) се грижат за по-добра защита срещу проливен дъжд или силен напор на вятъра. Иновативното уплътнение във фалца има ефекта на допълнителна топлозащита. Дебелината на стъклопакета варира от 24 – 52мм.

Благодарение на по-добрата статика могат да се реализират и по-големи от досегашните прозоречни крила.

Дори в стандартно изпълнение новата система отговаря напълно на изискванията за нискоенергийна къща. Тя се изпълнява и във вариантите с алуминиева капачка, AluFusion и „пасивна къща“. Uf-стойностите се движат според решението в диапазона 1,0 до ≤0,8 W/(m²K).

 

ПРОМОН 54 ЕООД е директен вносител на тези профили.