Параметри на стъклопакета:

4-16-4     24 мм     1,3 W/m2K 

Другото име, с  което са известен е  нискоемисионнен стъклопакет. Представлява флуатно, прозрачно стъкло с кристално-бял отражателен оттенък и висока слънчева и топлинна защита,дистанционер и  бяло флоатно безцветно  стъкло.

При вграждането им в стъклопакет се повишава топлинната изолация на стъклопакета и се изравнява близо до тази на  профила, като по този начин не се получава конденз и по самите стъкла.

Нискоемисионното стъкло е едностранно обработено с метал-оксид (титаниево покритие).

Слоят е устойчив на механична и химична обработка. Титанът е от групата на благородните метали, и за да промени качествата си са необходими екстремални условия (пример: вакуумна среда плюс температура над 700 градуса).

К–стъклото превръща късите лъчи в дълги и връща топлината в помещението, което отоплявате. То пропуска една част от слънчевото греене (UV /от 280-380 nm/ – 3%; видима част /от 380-780 nm/ – 44%; IR /от 780-2500nm/ - 53%), втора част рефлектира, и трета част се абсорбира. Стъклото не пропуска лъчи над 2500 nm.

Лъчите от отоплителните уреди са над 10 000 nm. Стъклото не ги пропуска, но поглъща определена част и затова се налага въздуха от стъклопакета да се изтегли и да се напълни с газ – Аргон,

: К-стъклото има по-добри изолационни качества  в стъклопакет - от 1.4 w/м 2 К - 1.8 w/м 2 К